Викладачами та тренерами Полтавського університету економіки та торгівлі проведене дводенне навчання на тему «Впровадження системи НАССР у шкільних та дошкільних навчальних закладах» для представників закладів загальної середньої освіти м. Кременчук.
Учасники тренінгу ознайомились з:
-вимогами чинного законодавства з питань безпечності харчових продуктів та їх контролю;
-принципами системи НАССР та настановами Кодекс Аліментаріус щодо її застосування;
-правилами та обов’язками оператора ринку харчових продуктів при проведенні заходів державного контролю;
-програми передумови, як фундамент для створення системи НАССР;
-настановами щодо застосування принципів НАССР (12 кроків,7 принципів);
-базовими навичками розроблення програм-передумов щодо чистоти поверхонь, процедур прибирання виробничих, допоміжних, побутових приміщень;
-базовими навичками розроблення програм-передумов щодо здоров’я та гігієни персоналу;
-базовими навичками розроблення програм –передумов, щодо безпечного зберігання та використання токсичних сполук та речовин;
-процедурою створення групи НАССР;
-навичками щодо опису продукції;
-навичками щодо складання блок-схеми виробництва;
-алгоритмом визначення небезпечних чинників та контрольних заходів;
-правилами ідентифікації критичних контрольних точок;
-встановленням та протоколюванням граничних значень ККТ;
-проектуванням системи моніторингу ККТ;
-правилами встановлення корегувальних дій;
-правилами встановлення процедур перевірки (валідацією та верифікацією);
-переліком питань, що містяться в актах державного контролю;
-навиками з ведення документації та реєстрації даних.