Адреса: м. Кременчук, вул. Лейтенанта Покладова, 3       E-mail: info@kr-osvita.gov.ua
 
 
Наші друзі

На День міста у бібліотеці на Соборній відкрилася виставка книг Броніслава Сьоміка

 На День міста у бібліотеці на Соборній відкрилася виставка книг Броніслава Сьоміка

Сьогодні, 29 вересня, Кременчук відзначає річницю звільнення від окупації в часи Другої світової війни. І в рамках доброчинних заходів у вітрині філії №3 Кременчуцької бібліотечної системи відкрилася виставка, присвячена пам'яті великого кременчужанина й патріота міста, дитини війни Броніслава Івановича Сьоміка.

 

Серед книг, присвячених рідному місту й Україні, й остання – під назвою «Всесвітньо відомі кременчужани», присвячена землякам, що зробили значний внесок у розвиток міста. На жаль, книга видана донькою – президентом Кременчуцької філії Малої академії наук Оленою Броніславівною Сьомик, уже після відходу Броніслава Івановича в кращий світ.

 

Як відомо, серед книг, написаних Броніславом Івановичем у співавторстві з донькою, – спогади про страшні часи окупації в 1941-1943 роках. У майбутньому – моряк дальнього плавання, старший помічник капітана судна, що не раз брала участь у секретних місіях СРСР, на час Другої світової Б.І.Сьомік був ще дитиною-дошкільнятком. Тож у книгу увійшли його спогади, непересічні історії про те, як кременчужани боролися в окупантами, як рятували євреїв, як працював партизанський рух. Багато фактів оприлюднені вперше. Як відомо, саме мама Броніслава Івановича стала Праведницею Миру, врятувавши життя єврейській дівчині. Ця сторінка історії Кременчука також знайшла відображення в спогадах.

 

Також про промислову потужність Кременчука Броніслав Іванович розповів у своїй іншій книзі – "Кременчук – майбутній потужний мегаполіс».

 

Дуже красномовною є назва ще однієї книги Б.І.Сьоміка – «Україна – не Росія». Броніслав Іванович дуже переймався долею України. Маючи великий життєвий і бойовий досвід, він бачив небезпеки, що походили від РФ. Тож постійно повторював, що Україна – сильна держава, їй потрібно триматися європейської єдності. Постійно підкреслював, що українці – настільки талановиті, що в кожній країні, куди їх закидала доля, зуміли не лише реалізуватися самі, й збагатити скарбницю світових досягнень. Про це також його книги. Власне, ця думка є, певно, провідною в усій творчості Броніслава Івановича, людини з великим серцем.

 

 На День міста у бібліотеці на Соборній відкрилася виставка книг Броніслава Сьоміка
На День міста у бібліотеці на Соборній відкрилася виставка книг Броніслава Сьоміка

Категория: Новини
Календар новин
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Ваша думка
Авторизація


Статистика

 
 
  Офіційний сайт департаменту освіти м. Кременчука © 2011-2016
Розробка сайту - StroimWeb