Адреса: м. Кременчук, вул. Лейтенанта Покладова, 3       E-mail: info@kr-osvita.gov.ua
 
 
Наші друзі

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

У ганебне рабство ХХІ століття потрапляють сьогодні і жінки, і чоловіки, і діти.

Це рабство як в стародавній, так і сучасній формі – явище не тільки ганебне, а, за словами борця за скасування рабства Джона Уеслі, – «огидна сукупність всіх гидот», якій немає місця в нашому світі.

 

За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ) 21 мільйон людей у всьому світі є жертвами примусової праці, 300 тис. українців постраждали від проблем, пов’язаних із торгівлею людьми, за роки незалежності. На даний час представництво МОМ стурбоване з’ясованим фактом, що 15 % української молоді від 15 до 22 років, за їх словами, прийняли б від незнайомих людей пропозиції щодо переїзду в нові місця проживання. З огляду на те, що форми експлуатації та вербування торгівців людьми постійно змінюються, а небезпека посилюється ще й через ведення воєнних дій, така поведінка молоді є ризикованою.

Тому непересічного значення набуває проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній за даною проблематикою. До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, 30 липня, в усьому світі будуть проводити кампанії, акції, заходи з метою підвищення рівня обізнаності громадян стосовно цього явища.

Ми, педагоги, усвідомлюємо важливість проведення постійної – у навчальний та канікулярний час – профілактичної роботи з дітьми та молоддю щодо небезпеки торгівлі людьми.

Чим раніше наші діти ознайомляться з інформацією про проблему торгівлі людьми та ризики, пов’язані з нею, які зростають в умовах війни, тим безпечнішим буде їхнє дитинство і майбутнє доросле життя.

Докладемо зусиль до проведення з учнями і батьками в усіх можливих форматах інформаційно-просвітницької роботи щодо небезпеки явища торгівлі людьми і зростання в умовах війни ризиків потрапляння в ситуації, пов’язані з нею.

Продовжимо традицію відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. Будьмо пильними і залишаймося в безпеці!
Категория: Новини
Календар новин
«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Ваша думка
Авторизація


Статистика

 
 
  Офіційний сайт департаменту освіти м. Кременчука © 2011-2016
Розробка сайту - StroimWeb