Адреса: м. Кременчук, вул. Лейтенанта Покладова, 3       E-mail: info@kr-osvita.gov.ua
 
 
Наші друзі

Юний науковець із Кременчука Богдан Саленко представив свої винаходи в Бразилії

 Юний науковець із Кременчука Богдан Саленко представив свої винаходи в Бразилії
Вихованець Кременчуцької філії МАНу, одинадцятикласник Кременчуцького ліцею №4 "Кремінь" Богдан Саленко взяв участь у міжнародній науково-технологічній виставці-ярмарку «Mostratec» у місті Нову-Амбургу в Бразилії.
 
Це науковий захід, який приваблює близько 40 тисяч відвідувачів, повідомила Олена Сьомик, президент Кременчуцької філії Малої академії наук України.
 
Богдан Саленко презентував свій проєкт про новий спосіб діагностування неконтрастних осколків у тілі поранених.
 
Лише двоє юних науковців-дослідників цьогоріч представляли Україну в бразильському Нову-Амбургу.
 
Богдан Мінко з Харкова продемонстрував свій екологічний проєкт — створення їстівного упакування на основі полісахаридів.
Хлопців супроводжувала в далекій мандрівці завідувачка відділу міжнародних зв'язків Національного центру Мала академія наук України Яна Чейшвілі.
 
Як відомо, Богдан Саленко — переможець багатьох міських і обласних конкурсів та олімпіад, він срібний призер ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у секції "Науково-технічна творчість та винахідництво", золотий медаліст міжнародного інноваційного конкурсу INOVA 2023, що проходив у вересні 2023 року у Хорватії.
 
"Велика подяка батькам, педагогічному колективу ліцею "Кремінь", який очолює директор Одерій Тетяна Андріївна та науковому товариству МАН міста Кременчук на чолі з президентом Сьомик Оленою Броніславівною, які виховали справжнього патріота України! І звісно ж, слова вдячності самому Богдану, який натхненно пополяризує українську науку у світі", - написав у соціальній мережі Фейсбук Володимир Онищенко, президент Полтавського територіального відділення Малої академії наук (МАН) України, д.е.н., професор.
 
 
 
Категория: Новини
Календар новин
«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Ваша думка
Авторизація


Статистика

 
 
  Офіційний сайт департаменту освіти м. Кременчука © 2011-2016
Розробка сайту - StroimWeb